PLACEK PO CYGAŃSKU(1).jpg

PLACEK PO CYGAŃSKU(1).jpg
Rozmiar 20 KB
PLACEK PO CYGAŃSKU



Składniki

•1kg ziemniaków

•1 jajko

•3 łyżki mąki

•2 cebule

•sól pieprz

•1 papryka czerwona

•20 dag pieczarek

•40 dag cienkiej kiełbasy

•1 sos CYGAŃSKI KNORR



Etapy przygotowania

1.Zetrzeć ziemniaki i cebule jak na placki ziemniaczane, dodać, mąkę, jajko, sól, pieprz i dobrze wymieszać. Smażyć placki ziemniaczane o średnicy 20 cm.

2.Pieczarki pokroić w grubsze plasterki i podsmażyć na 1,5 łyżki margaryny, dodać cebulkę poszatkowaną w piórka, paprykę pokrojoną w paseczki i razem dobrze podsmażyć. Zdjąć wszystko na talerz. Na tej samej patelni podsmażyć na rumiano kiełbasę pokrojoną w okrągłe plasterki. Gdy kiełbaska dobrze się przyrumieni dodać składniki wcześniej wyłożone na talerz. Razem wymieszać, wlać w to 1 szkl wody, wsypać do wszystkiego 1 sos cygański Knorr i szybko wymieszać, krótko razem smażyć. W razie potrzeby doprawić pieprzem.

3.Na talerzu kładziemy 1 placek ziemniaczany i smarujemy go sosem, potem drugi i tez smarujemy go sosem, potem trzeci i na wierzch sos, ozdabiamy całość natką pietruszki. Smacznego:)


  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • mendoza76.opx.pl
  •