Roślina słodsza niż cukier.mp4

Roślina słodsza niż cukier.mp4
Rozmiar 19,8 MB
Stewia - 30 RAZY SŁODSZA NIŻ CUKIER , PODBIJA WSZYSTKIE RYNKI ŚWIATA. Pochodzi z gór Brazylii i Paragwaju, tam używana od setek lat jako naturalny słodzik. Stosuje się stewie do leczenia otyłości i nadciśnienia tętniczego. Stewia zawiera glikozydy które są około 300 razy słodsze od sacharozy, przy czym totalnie bezkaloryczne 0 !!!!

Liście są ok 30 razy słodsze od sacharozy a sama łyżeczka proszku z liści równa się filiżance cukru. Nie fermentuje a w wysokich temperaturach , słodkość Stewii pozostaje bez zmian nie żółknie , więc idealna do gotowania i pieczenia. Nie podnosi poziomu glukozy we krwi i może być używana przez diabetyków.Nie powoduje próchnicy zębów, a wręcz przeciwnie - działa bakteriobójczo i grzybobójczo.
Miesięczny okres picia herbaty z liści przez 18 osób w wieku 18-40 spowodował (9,5%) obniżenie ciśnienia tętniczego skurczowego i rozkurczowegoStewia nie fermentuje, nie żółknie pod wpływem ogrzewania. Ma właściwości przeciwbakteryjneWszystko jest słodzikiem, wywar z liści, kwiatów i młodych sproszkowanych gałązek
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • mendoza76.opx.pl