sernik wiedeński.jpg

sernik wiedeński.jpg
Rozmiar 53 KB
SERNIK WIEDEŃSKI

Sernik na biszkoptach.


1 kg zmielonego tłustego sera (3X MIELONY)
6 jajek
25 dag cukru
1 cukier waniliowy
250 ml mleka
1cały i 1 łyżka budyniu waniliowego
1 czubata łyżka masła rozpuszczonego
bakalie

1. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać ser,masło, proszek budyniowy, mleko, a na końcu pianę ubitą z białek. Delikatnie wymieszać.
2.Piec około 1 godziny w 180o.

SZYBKA POLEWA

4 łyżki cukru pudru
2 czubate łyżki kakao
po1 płaskiej łyżeczce mąki pszennej i ziemniaczanej
wymieszać te składniki dodać mleka tyle aby masa miała gęstość gęstej śmietany
w garnuszku rozpuścić 2 czubate łyżki masła lub margaryny i wlać ja do pozostałych składników i dobrze wymieszać i polewa gotowa
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • mendoza76.opx.pl
  •