Torcik orzechowo czekoladowy.jpg

Torcik orzechowo czekoladowy.jpg
Rozmiar 128 KB
Torcik orzechowo-czekoladowy

CIASTO:

12 białek,
2½ szk.tartych orzechów,
1 szk .mąki,
1 łyżeczka proszku,

KREM:

2 budynie czekoladowe,
Margaryna KASIA,
3 żółtka,
żelatyna 6-8 łyżeczek,
1 łyżka kakao,
dekoracja: tarte orzechy,bita śmietana

Bialka ubić na sztywno w trakcie dosypać 1 ½ szk. cukru. Następnie dodać 2½ szk. orzechów drobno utartych i 1 szk. mąki wymieszanej 1 łyżeczką proszku do piecz. Piec w blaszce prostokątnej 21x36 w 190 C ok. 40 min . Gdy ostygłnie przekroić na pół i przełożyć masą z 2 budyni czekoladowych wg przepisu z torebki .Żółtka dodać do masy budyniowej utarzeć z ¾ szk. mleka i wlać na gotujące się mleko. Zimny budyń utarzeć z 1 ,,Kasią”,1 łyżkę kakao+ zagęścić 6-8 łyżeczek żelatyny . Wierzch posmarować kremem , posypać orzechami lub czekoladą.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • mendoza76.opx.pl